Ο Αλέξανδρος Ωνάσης γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1948 στην Νέα Υόρκη και ήταν ο γιος του Έλληνα Κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση και της πρώτης του γυναίκας Αθηνάς. Δύο χρόνια αργότερα γεννήθηκε και η αδερφή του Χριστίνα Ωνάση. Πέρασε ξένοιαστα παιδικά χρόνια, αν και οι σχέσεις του με τον πατέρα του δεν ήταν και οι καλύτερες. Αγαπούσε πολύ την μητέρα του και δεν είχε δει με καλό μάτι το χωρισμό των γονιών του και το γάμο του πατέρα του με τη Ζακλίν Μπουβιέ- Κένεντι.
Ο Αλέξανδρος είχε πάθος με τα ακριβά σπορ αυτοκίνητα και ήταν ξακουστή η σχέση του με την κατά δεκαέξι χρονια μεγαλύτερη του Φιόνα Κάμπελ- Τισέν, μοντέλο από την Νέα Ζηλανδία. Ο πατέρας του δεν ενέκρινε αυτήν την σχέση και έκανε πολλά για να την διαλύσει. Είχε μεγάλη αδυναμία στον γιο του και από μικρό του μάθαινε τα μυστικά της δουλειάς.Στις αρχές της δεκαετίας του '70, ο Αλέξανδρος, ανέλαβε την γενική διεύθυνση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Όμως την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 1973, το αμφίβιο αεροπλάνο που πιλοτάριζε ο Αλέξανδρος κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δευτερόλεπτα μετά την απογείωση του. Ας ξεκινήσουμε όμως την ιστορία από την αρχή.

Το αεροπλάνο κατευθύνθηκε αμέσως στον διάδρομο απογείωσης. Μετά την άδεια που πήρε από τον πύργο ελέγχου, απογειώθηκε, πέταξε έξι-επτά μέτρα και αμέσως έκλινε προς τα δεξιά , με πλάγια κατακόρυφη φορά και χτύπησε στο έδαφος. Το αεροπλάνο έσκασε στον διάδρομο και μετά άρχισε να περιστρέφεται, χτυπώντας συνεχώς στο τσιμέντο, μετατρέποντας την άτρακτο σε άμορφη μάζα από σίδερα.
Ο Αλέξανδρος υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, και αφού μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της αμερικανικής βάσης του Ελληνικού, κατέληξε στο ΚΑΤ, όπου την επόμενη μέρα άφησε την τελευταία του πνοή. Οι δύο συνεπιβάτες του επέζησαν με μερικά κατάγματα.Η σορός του Αλέξανδρου μεταφέρθηκε στον Σκορπιό, όπου τάφηκε και δύο χρόνια μετά τον ακολούθησε ο πατέρας του που δεν συνήλθε ποτέ από τον θάνατο του γιου του. Ποιά ήταν όμως η αιτία του δυστυχήματος;
Για τους λόγους της συντριβής εκδόθηκαν τρία διαφορετικά πορίσματα που συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα:<< Η αντίθετη λειτουργία των πηδαλίων κλίσεως, οφειλόμενη στην αντίστροφη σύνδεση των συρματόσχοινων>>. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης από την αρχή υποστήριξε οτι δεν ήταν ατύχημα αλλά ο γιός του έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. Οι φόβοι του ενισχύθηκαν μετά τα αποτελέσματων πορισμάτων. Επικήρυξε τους δολοφόνους του γιου του με 1.000.000 δολάρια, επικήρυξη που ισχύει μέχρι και σήμερα.

ΠΗΓΗ:ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ