30 Ιανουαρίου, 2014

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΕΧΙΔΗΣ: ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ

Η ιστορία που άνοιξε μια νέα σελίδα στην έρευνα της εγκληματικής συμπεριφοράς στην Ελλάδα και αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στην εγχώρια και στην διεθνή ιστορία του εγκλήματος. Ο 24χρονος φοιτητής Θεόφιλος Σεχίδης που σε λιγότερο από μία μέρα σκότωσε πέντε συγγενικά του πρόσωπα.
Στις 8 Αυγούστου 1996 μπροστά στην πολυκατοικία ,στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, επικρατούσε πολύ μεγάλη κινητικότητα. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί απ'έξω είδε τον 24χρονο φοιτητή της Νομικής Σχολής τον Θεόφιλο Σεχίδη να οδηγείτε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Η προσαγωγή έγινε μετά από καταγγελία της γυναίκας του θείου του Θεόφιλου, πως ο άντρας της δεν είχε δώσει σημεία ζωής από τα μέσα Μαΐου.
 
Η Ελένη Σεχίδη ζούσε με τον άντρα της και τον γιό της στο Βέλγιο. Ο άντρας της , Βασίλης, είχε φθάσει στην Ελλάδα στης 9 Μαΐου για να επισκεφτεί τον αδελφό του, Δημήτρη, στην Θάσο. Από τις 19 Μαΐου όμως είχαν χαθεί τα ίχνη του, όπως και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας του άντρα της: του αδερφού του, Δημήτρη Σεχίδη, της γυναίκας του Δημήτρη, Μαρίας ( οι γονείς του Θεόφιλου), της κόρης τους Ερμιόνης και της γιαγιάς τους. Συνέχεια επιχειρούσε να επικοινωνήσει μαζί του ενώ στο τηλέφωνο του σπιτιού του Δημήτρη Σεχίδη απαντούσε ο Θεόφιλος λέγοντας ότι λείπουν όλοι στο εξωτερικό. << Δεν υπήρχε περίπτωση ο Βασίλης να πάει στο εξωτερικό χωρίς να με ενημερώσει>> θα δηλώσει αργότερα η ίδια.
 
Η Ελένη Σεχίδη καταγγείλει την εξαφάνιση αρχικά στις αστυνομικές αρχές του Βελγίου χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έπειτα κατέφυγε στις ελληνικές αστυνομικές αρχές εκφράζοντας τους φόβους της ότι πιθανόν οι αγνοούμενοι έχουν πέσει θύματα δολοφονίας.
 
 Ο Θεόφιλος Σεχίδης επισκέφτηκε στον Τριπόταμο Φλώρινας την Ελένη. Η Ελένη Σεχίδη θορυβήθηκε από την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του. << Του βάλαμε να φάει και έκανε περίεργες κινήσεις, μας κοίταζε περίεργα>> δήλωσε αργότερα.
 
Ο Θεόφιλος Σεχίδης χαρακτηριζόταν ιδιόρρυθμος τύπος από το περιβάλλον του. Στην Αθήνα,  στις αρχές Ιουνίου, μετά από έλεγχο είχε βρεθεί πάνω του ένα μαχαίρι κι ένα φυσίγγι. Επίσης σε έλεγχο στην καβάλα στο αμάξι του βρέθηκε μια καραμπίνα, ένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια. Την πρώτη φορά αφέθηκε ελεύθερος και την δεύτερη με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο.
  Τα στοιχεία αυτά και σε συνδυασμό ότι δεν έδινε πειστικές απαντήσεις και έπεφτε σε αντιφάσεις στις ανακρίσεις μεγάλωναν τις υποψίες στους αστυνομικούς ότι ο Θεόφιλος σχετίζεται με τις εξαφανίσεις. Μετά από πολύωρη ανάκριση ομολόγησε πώς αυτός σκότωσε τον πατέρα και την μητέρα του , την αδερφή, τον θείο και την γιαγιά του. Στην συνέχεια τεμάχισε τα πτώματα, εκτός από του θείου, και τα μετέφερε μέσα σε σακούλες σε χωματερή στην Καβάλα.
<< Ήταν άρρωστοι και ήθελα να τους λυτρώσω. Ήθελαν να με βγάλουν από την μέση και μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο επειδή ήξερα ότι ήμουν άλλης μάνας παιδί... Τους ξέκανα για να μην με ξεκάνουν>>. Δήλωσε στους αστυνομικούς και περιέγραψε τις πέντε δολοφονίες που είχε διαπράξει.
 
Ο πρώτος φόνος έγινε το πρωί της 19ης Μαΐου στην Θάσο. Ο Θεόφιλος συναντήθηκε με τον θείο του Βασίλη για να συζητήσουν. Σύμφωνα με τα λόγια του δράστη, ο θείος του είχε ταξιδέψει από το Βέλγιο για να πείσει τον ανιψιό του να επισκεφτεί ψυχίατρο. Εκείνο το πρωί η συζήτηση " άναψε" για τα καλά και ακολούθησε συμπλοκή. << Προσπάθησε να με χτυπήσει με ένα μαχαίρι και εγω τον έσπρωξα στον γκρεμό ύψους 10 μέτρων. Κατέβηκα να τον δω και είδα να ψυχορραγεί. Για να μην βασανίζεται του έκοψα με το μαχαίρι το κεφάλι>>. Στην συνέχεια ο Θεόφιλος αγόρασε ένα καινούργιο πουκάμισο, (το προηγούμενο είχε γεμίσει αίματα) και ένα όπλο. Επέστρεψε σπίτι για να περιμένει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. << Πρώτος μπήκε ο πατέρας μου. Άρχισε καβγάς. Κρατούσε μαχαίρι και φοβήθηκα. Όταν γύρισε να πάει στην τουαλέτα τον πυροβόλησα και στην συνέχεια του έκοψα την καρωτίδα. Λίγο αργότερα μπήκε και η μητέρα μου κρατώντας ένα μαχαίρι. Την αφόπλισα και μετά της έκοψα το λαιμό. Η αδερφή μου είχε ακούσει την φασαρία και μπήκε στο δωμάτιο κρατώντας κι αυτή μαχαίρι. Της άρπαξα το χέρι και την σκότωσα με τον ίδιο τρόπο.
 
  Ο Σεχίδης έμεινε όλη την μέρα στο σπίτι μαζί με τα πτώματα. Σε όλο αυτό το διάστημα αφαίρεσε τους εγκεφάλους των θυμάτων και τους τοποθέτησε σε πιάτο μέσα στο ψυγείο.  Ο ιδιος είπε στην απολογία του.  << Τρείς εγκεφάλους τους έβγαλα και τους έβαλα στο ψυγείο. Είναι μία ξεχωριστή εμπειρία για να ασχοληθείς με την ανατομία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Το ένα κεφάλι ήδη είχε σπάσει και τα μυαλά είχαν βγει, οπότε γιατί να μην τα βάλω στο ψυγείο; Καλά έκανα, δεν μετανιώνω για τίποτα...>>
 
Την επόμενη μέρα επισκέπτεται το σπίτι η ανυποψίαστη γιαγιά του Σεχίδη. Πριν μπει στην πόρτα δέχτηκε μαχαιριές στην καρδιά. Σύμφωνα με τον Θεόφιλο η γιαγιά του κρατούσε μαχαίρι και αυτός έπρεπε να αμυνθεί. Στην συνέχεια ο δράστης έπρεπε να εξαφανίσει τα πτώματα. Πήγε στην αποθήκη του σπιτιού του και άρχισε να τεμαχίζει τα άψυχα σώματα βάζοντας τα σε μεγάλες μαύρες σακούλες.  Ήταν έτοιμος να αρχίσει τα δρομολόγια θανάτου. Τρείς φορές Θάσος- Κεραμωτή με τρία διαφορετικά "φορτία" στο Πορτ-παγκάζ.
Μετά από εκατοντάδες χιλιόμετρα  αναζήτησης κατέληξε στη χωματερή που βρίσκεται ανάμεσα στην Νέα Καρβάλη και την Κεραμωτή. Εκεί προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη της φρικιαστικής πράξης του.
Ο ίδιος θα πει: << Χρειάστηκα μία μέρα για να τους τεμαχίσω έναν έναν ξεχωριστά, άλλη μία για να τους βάλω μέσα στην σακούλα σε τέσσερα κομμάτια τον  καθένα....Πόδια ,χέρια , κεφάλι και κορμί>>.
Λίγες μέρες μετά από μετά την αποκάλυψη του φονικού. Ο ιατροδικαστής Μ. Γεωργιαδης επισκέφτηκε το σπίτι. Αυτό που αντίκρισε ήταν συγκλονιστικό. Στους τοίχους, στα ταβάνια και παντού  υπήρχαν αίματα και κομμάτια από υπολείμματα εγκεφαλικής ουσίας.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

ΖΩΔΙΑ


ΚΑΙΡΟΣ