26 Ιουνίου, 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΗΣ ΤΩΝ Η.Π.Α.

Ο Κώστας Φωτόπουλος γεννήθηκε το 1959 από μία εύπορη οικογένεια στην Ελλάδα. Ο πατέρας του εργαζόταν στην Ολυμπιακή Αεροπορία κι έτσι από μικρός ανέπτυξε μία ιδιαίτερη αδυναμία για τα αεροπλάνα. Όταν ενηλικιώθηκε αποφάσισε να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να σπουδάσει αεροναυπηγική. Μαζί με τις σπουδές του παράλληλα δούλευε και σε ένα ελληνικό εστιατόριο στην Ντεϊτόνα. Δεν ήθελε να μείνει στην συγκεκριμένη περιοχή για κανέναν λόγο. Όμως ερωτεύτηκε και από εκεί άρχισε η συγκλονιστική ιστορία που ακολουθεί...
   Η Λίζα ήταν κόρη Έλληνα επιχειρηματία και σχεδίαζε την καριέρα της στην επιχείρηση του πατέρα της. Τα σχέδια της Λίζας ανατράπηκαν όμως όταν γνώρισε τον Κώστα. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν παράφορα και παντρεύτηκαν το 1984. Όλα όμως άλλαξαν όταν τον Νοέμβριο του 1989 ένας άστεγος μπήκε στο σπίτι τους. Κατευθύνθηκε προς στην κρεβατοκάμαρα τους και πυροβόλησε την Λίζα στο κεφάλι. Ο Κώστας ξύπνησε, έπιασε το όπλο που είχε κάτω από το κρεβάτι του και πυροβόλησε τον εισβολέα ρίχνοντας τον νεκρό στο έδαφος. Μετά κάλεσε το ασθενοφόρο. Η Λίζα επέζησε από το τραύμα και η αστυνομία συνέλαβε τον Κώστα ως ύποπτο για την οργάνωση της δολοφονίας της γυναίκας του. Στην υπόθεση υπήρχε πολύ μυστήριο και άρχισε να γίνεται πιο πολύπλοκη απ'ότι αρχικά φαινόταν. Ένα τρίτο πρόσωπο υπήρχε.

   Ήταν η Χαντ, η ερωμένη του Φωτόπουλου. Η Χαντ είχε εμπλακεί στο μέλλον σε απόπειρα δολοφονίας. Είχε φυλακιστεί για λίγο χρονικό διάστημα και μετά αφέθηκε ελεύθερη. Βρήκε δουλειά στο μαγαζί του Κώστα και έστρεψε την προσοχή της κατευθείαν σε αυτόν όπου έγινε γρήγορα η ερωμένη του. Ο Φωτόπουλος αρνιόταν κάθε σχέση μαζί της και είχε υποσχεθεί στην γυναίκα του ότι θα την απέλυε. Επίσης υποστήριζε ότι η Χαντ έβλεπε σαν εμπόδιο την γυναίκα του και ήθελε να την βγάλει από την μέση για να μην τον χάσει. Η Χαντ είχε πληρώσει και άλλους για να δολοφονήσουν την Λίζα αλλά απέτυχαν. Παρότι ο Φωτόπουλος είχε ένα ισχυρό άλλοθι για να γλυτώσει την θανατική ποινή μία κασέτα που βρέθηκε στο γκαράζ του, άλλαξε την ροή της δίκης. Το περιεχόμενο της κασέτας έδειχνε αληθινή εκτέλεση και τον θάνατο ενός ανθρώπου!!! Το θύμα ήταν ένας 19χρονος άντρας που βρισκόταν δεμένος σε ένα δέντρο. Απέναντι του ήταν η Χαντ σημαδεύοντας  τον με ένα όπλο. Μία αντρική φωνή ακούστηκε διατάζοντας της να πυροβολήσει τον 19χρονο. Η Χαντ πατάει της σκανδάλη τρεις φορές... Έπειτα δίνει την χαριστική βολή στο κεφάλι του νεαρού θύματος. Η κάμερα σβήνει... Η αστυνομία σε έρευνα που πραγματοποίησε στο σπίτι του Φωτόπουλου βρήκε θαμμένο ένα πιστόλι, ίδιο με αυτό στο βίντεο, και ένα καλάσνικοφ. Το 19χρονο θύμα είχε δεχθεί και ριπές από καλάσνικοφ. Στην δίκη του Φωτόπουλου και της Χαντ πολλοί μάρτυρες αναγνώρισαν την φωνή του Φωτόπουλου που ακούστηκε στο βίντεο. Η Χαντ στο δικαστήριο κατηγόρησε τον Φωτόπουλου ότι την ανάγκασε να πυροβολήσει τον νεαρό αλλιώς θα την σκότωνε. Επίσης είπε ότι ο Κώστας ήθελε να την δοκιμάσει για να γίνει αυτή ο εκτελεστής της γυναίκας του. Κι ο λόγος ήταν ότι ήθελε να πάρει 700.000 δολάρια από την ασφάλεια ζωής της Λίζας.

  Το δικαστήριο καταδίκασε και τους δύο σε θανατική ποινή. Η ποινή της Χαντ όμως μετά από λίγο καιρό άλλαξε σε ισόβια κάθειρξη. Ο μοναδικός Έλληνας καταδικασμένος με την ποινή του θανάτου Κώστας Φωτόπουλους είναι δύσκολο να πει κάποιος αν είναι αθώος ή ένοχος. Η Λίζα και η οικογένεια της κατέθεσαν εναντίον του. Ο Κώστας έχει τους γονείς του και την αδερφή του που κατοικούν στην Ελλάδα. Πολλά χιλιόμετρα μακριά. Στις Η.Π.Α ο μόνος που του συμπαραστέκεται είναι ο Πάτερ Καλλίνικος, πρόεδρος της Ελληνιστικής οργάνωσης << Αργοναύτες>>. Μαζεύει χρήματα για την νομική του εκπροσώπηση και επισκέπτεται συχνά τον Φωτόπουλο στην φυλακή. Το αποτέλεσμα ήταν τον Ιούλιο του 2003 το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης να στείλει μια αίτηση έκδοσης στο αντίστοιχο Υπουργείο της Αμερικής. Οι Αμερικανοί απάντησαν με ένα ερωτηματολόγιο καθώς και με τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης. Στην Ελλάδα μελέτησαν τον φάκελο και συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο στέλνοντας το πίσω. Το Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε τη μεταφορά του Φωτόπουλου από τις φυλακές των ΗΠΑ στις φυλακές της Ελλάδας. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο να πραγματοποιηθεί. Πρώτον έχει πάρει την αμερικανική υπηκοότητα και δεύτερων έχει καταδικαστεί σε θάνατο και όχι ισόβια. Η μετατροπή της ποινής είναι και το σημαντικότερο και το πιο δύσκολο. Σε εκείνο το σημείο βρίσκεται σήμερα η υπόθεση. Η ζωή του Κώστα Φωτόπουλου κρίνεται από την απόφαση του Κυβερνήτη της Φλόριντα Τζεμπ Μπους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

ΖΩΔΙΑ


ΚΑΙΡΟΣ