10 Αυγούστου, 2015

Η ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΈΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

   Στις 23 Νοεμβρίου του 1985 το βράδυ απογειώνεται από το αεροδρόμιο του Ελληνικού αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών για το Κάιρο. Για μισή ώρα περίπου η πτήση ήταν φυσιολογική ώσπου κάποια στιγμή και ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω από την Μήλο ο Αιγύπτιος κυβερνήτης ενημερώνει τον πύργο ελέγχου ότι εκδηλώθηκε αεροπειρατεία. Η πτήση για Κάιρο αλλάζει κατεύθυνση προς την Μάλτα.
  Μετά από σχεδόν μία ώρα το αεροσκάφος προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Λούκα της Βαλέτας. Γίνεται γνωστό ότι οι αεροπειρατές είναι τρεις και οπλισμένοι με τρία πιστόλια, δύο αυτόματα και οχτώ χειροβομβίδες. Οι ώρες περνούσαν και οι επιβάτες δεν ήξεραν από στιγμή σε στιγμή τι θα επακολουθούσε. Οι Μαλτέζοι προσπαθούσαν να πείσουν τους αεροπειρατές να αφήσουν ελεύθερους τους ομήρους και να παραδοθούν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από την άλλη μεριά τα αιτήματα των αεροπειρατών απορρίπτονται. Ένα από αυτά είναι να φύγει το αεροπλάνο από την Μάλτα και να πετάξει προς άλλη κατεύθυνση. Η ώρα περνούσε και δεν υπήρχε λύση. Αυτό εξόργισε τους αεροπειρατές που άρχισαν να εκτελούν τους ομήρους έναν έναν.


Το μοιραίο αεροσκάφος  
  Τα μεσάνυχτα ο Αιγύπτιος πιλότος ενημερώνει τις αρχές της Μάλτας ότι έχουν εκτελεστή ήδη εφτά επιβάτες. Τα ξημερώματα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου υπήρχε κάτι θετικό στην όλη υπόθεση. Απελευθερώνονται έντεκα γυναίκες και εφτά τραυματίες. Η μέρα ξημερώνει αλλά υπάρχουν ακόμα νεκροί και όμηροι μέσα στο αεροσκάφος χωρίς να ξέρει κανείς από αυτούς αν την επόμενη στιγμή θα χάσουν την ζωή τους ή όχι. Το απόγευμα της Κυριακής καταφτάνουν στην Μάλτα 60 Αιγύπτιοι κομάντος από το Κάιρο περιμένοντας την εντολή για εισβολή στο αεροσκάφος. Γύρο στης οχτώ το βράδυ η εντολή δίνεται. Διατάσσεται συσκότιση του αεροδρομίου. Το μακελειό αρχίζει!!! Με ταχύτατες κινήσεις οι κομάντος ανατινάζουν την πόρτα των αποσκευών του αεροπλάνου. Οι αεροπειρατές ξαφνιάστηκαν για λίγα δευτερόλεπτα αλλά χωρίς να τα χάσουν τελείως πετούν χειροβομβίδες που κομματιάζουν ομήρους. Επικρατεί πραγματική κόλαση!!! Σφαίρες από παντού, εκρήξεις, νεκροί, ημιθανείς, τραυματίες, αίματα και σάρκες ανθρώπων σε όλο τον χώρο του αεροσκάφους... Και μέσα σε όλα αυτά και κάποιοι ζωντανοί που παλεύουν για την ζωή τους. Απολογισμός 61 νεκροί, εκ των οποίων 12 Έλληνες, και 26 τραυματίες.

 
  Μετά από όλα αυτά η εικόνα μέσα στο αεροσκάφος ήταν τόσο φρικτή που ξεπερνούσε κάθε φαντασία. Παραμορφωμένα πτώματα, κορμιά καμένα με τσακισμένα μέλη. Παιδιά κομματιασμένα, κομμένα πόδια, καθίσματα γεμάτα αίματα. Σάρκες με αίματα κολλημένα στην οροφή και το πτώμα ενός παιδιού τριών χρόνων παραμορφωμένο που μόνο το κεφαλάκι του ήταν άθικτο. Οί ευθύνες προς την κυβέρνηση της Μάλτας και σε όλους αυτούς που χειρίστηκαν αυτήν την τραγωδία ήταν μεγάλες. Εάν δέχονταν το αίτημα των αεροπειρατών να δώσουν καύσιμα στο αεροσκάφος και να πετάξει προς άλλη κατεύθυνση ίσως να μην γινόταν αυτή η τραγωδία. Ο πρωθυπουργός της Μάλτας μετά τα γεγονότα έκανε τις εξής δηλώσεις:<< Οί αεροπειρατές ζήτησαν καύσιμα και τρόφιμα. Εμείς ζητήσαμε να απελευθερώσουν τα παιδιά που υπήρχαν μέσα στο αεροπλάνο και θα τους δίναμε για αντάλλαγμα τα τρόφιμα. Απάντησαν αρνητικά. Κάναμε ότι μπορούσαμε, ζητώ συγγνώμη...>>


     
     
     


     
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     

    ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

    Flag Counter

    ΖΩΔΙΑ


    ΚΑΙΡΟΣ