31 Μαρτίου, 2015

Η ΝΕΑΡΟΤΕΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ

 Το 1939 στο Περού συνέβη ένα ανεξήγητο φαινόμενο στην παγκόσμια ιατρική ιστορία. Καταγράφεται στα χρονικά η νεότερη μητέρα του κόσμου, μόλις στα πέντε χρόνια της ζωής της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Η Λίνα Μεδίνα (Lina Medina) γεννήθηκε στην χώρα της λατινικής Αμερικής τον Σεπτέμβριο του 1933. Το κορίτσι αυτό ξάφνιασε τους γονείς της όταν σε ηλικία οχτώ μηνών είχε την πρώτη της έμμηνο ρύση. Το στήθος της είχε σχηματιστεί ήδη από την ηλικία των τεσσάρων ετών, ενώ στα πέντε της χρόνια η λεκάνη της είχε ανοίξει και τα οστά της είχαν ωριμάσει αρκετά. Η κοιλιά της Λίνα είχε φουσκώσει υπερβολικά στην ηλικία των πέντε ετών. Οί γονείς της έντρομοι πήγαν στο νοσοκομείο νομίζοντας ότι πρόκειται για όγκο. Όμως μετά από πολλές ιατρικές εξετάσεις οι γιατροί αποφάνθηκαν πώς η μικρή Λίνα διανύει το έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της!!!

   Η Λίνα εξετάστηκε και από άλλους γιατρούς για να διαπιστωθεί αν όντως είναι έγκυος. Ενάμιση μήνα μετά, τον Μάιο του 1939 γέννησε ένα υγιές αγοράκι με καισαρική τομή αφού η λεκάνη της ήταν υπερβολικά μικρή για να γεννήσει φυσιολογικά. Το αγοράκι ήρθε στον κόσμο έχοντας βάρος δύο κιλά και εφτακόσια γραμμάρια. Βαφτίστηκε Gerardo παίρνοντας το όνομα αυτό από τον μαιευτήρα γιατρό. Ο μικρός Gerardo μεγάλωσε με την εντύπωση πως η Λίνα ήταν η μεγάλη του αδερφή. Αλλά στα δέκα του χρόνια έμαθε ότι τελικά είναι η μητέρα του. Μεγάλωσε χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας μέχρι τα σαράντα του χρόνια όπου πέθανε από μία ασθένεια του μυελού των οστών.

   Ένα μυστήριο κάλυπτε για το ποιος ήταν ο πατέρας αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η εγκυμοσύνη προέκυψε με τον συνηθισμένο τρόπο. Η ίδια όμως ποτέ δεν αποκάλυψε τον πατέρα του παιδιού της. Ως ύποπτος συνελήφθη ο πατέρας της με την κατηγορία του βιασμού και της αιμομιξίας αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγο έλληψεις αποδεικτικών στοιχείων. Η Λίνα συνέχισε την ζωή της και αργότερα παντρεύτηκε ενώ απέκτησε και δεύτερο παιδί στα 39 χρόνια, μετά από 33 δηλαδή χρόνια από την πρώτη της γέννα. Εργαζόταν ως γραμματέας στην κλινική του μαιευτήρα Gerardo. Παρόλο που κάποιοι έκαναν λόγο για απάτη, διαψεύστηκαν γιατί πολλοί γιατροί επιβεβαίωσαν το γεγονός λόγο βιοψιών, ακτινογραφιών στον εμβρυικό σκελετό εντός της μήτρας. Όλα αυτά εξηγούνται πως η πρόωρη εφηβεία σε υπερβολικό βαθμό κάτω των πέντε ετών είναι σπάνια όχι όμως και απίθανη. Η εγκυμοσύνη και η γέννα σε τόσο μικρή ηλικία είναι ακόμα πιο σπάνια.

  Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε τον Απρίλιο του 1939 όταν η Λίνα ήταν επτάμισι μηνών έγκυος. Την δείχνει στα πλάγια γυμνή με την κοιλιά της να προεξέχει. Αυτή είναι η μόνη δημοσιευμένη φωτογραφία που την δείχνει έγκυο. Έχει τεράστια αξία γιατί αποδεικνύει την εγκυμοσύνη της καθώς και το μέγεθος της σωματικής της ανάπτυξης. Η Λίνα αυτήν την στιγμή βρίσκετε στο Περού και είναι στην ηλικία των 82 ετών. Ακόμα κρατάει επτασφράγιστο μυστικό τον πατέρα του πρώτου της παιδιού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

ΖΩΔΙΑ


ΚΑΙΡΟΣ