29 Μαρτίου, 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΚΡΙΝΟΣ: ΦΟΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ

Ο Δημήτρης Βακρινός γεννήθηκε το 1963 και μεγάλωσε σε μια φτωχή αγροτική οικογένεια. Τα τρυφερά παιδικά του χρόνια όμως τον στιγμάτισαν.
  Είχε πατέρα αλκοολικό.  Οι συγκρούσεις μαζί του ήταν πολύ συχνές και δεν είχε εισπράξει την πατρική αγάπη όπως θα έπρεπε αφού ο πατέρας του τον κακομεταχειρίζονταν με αποτέλεσμα ο μικρός Δημήτρης να είναι ένα αντικοινωνικό παιδί που τελείωσε με το ζόρι το δημοτικό σχολείο. Η προσωπική ζωή του ήταν προβληματική λόγο της άσχημης παιδικής του ηλικίας και της άσχημης μεταχείρισης από τον πατέρα του. Στα δεκατρία του έφυγε από το χωριό του και εργάστηκε σε μια ταβέρνα. Μετά στα ναυπηγεία. Το 1990 παντρεύτηκε αλλά ο γάμος του κράτησε μόνο 14 μήνες λόγο της άρνησης του να κάνει παιδιά. Δεν ήταν όμως μόνο αυτός ο λόγος. Ο Δημήτρης σταμάτησε να δουλεύει στα ναυπηγεία και απαίτησε από την σύζυγο του να ξεκινήσει να εργάζεται. Εκείνη αρνήθηκε και τον έδιωξε από το σπίτι. Για να την εκδικηθεί έκαψε την εξοχική κατοικία του πατέρα της στην Σαλαμίνα. Ήταν η πρώτη έκρηξη βίας που δυστυχώς δεν ήταν και η τελευταία. Το 1992 έγινε ταξιτζής. Αυτό ήταν και το τελευταίο επάγγελμα μέχρι να συλληφθεί για τα εγκλήματα του.

 Την πρώτη εν ψυχρώ δολοφονία την έκανε στις 21 Δεκεμβρίου του 1995 όταν πυροβόλησε από απόσταση αναπνοής τα δύο αδέρφια Κώστα και Αντώνη. Ο Βακρινός ένιωσε ότι αδικήθηκε όταν τους πούλησε ένα αμάξι για 100.000 δραχμές φθηνότερα από την αρχική συμφωνία. Θεώρησε σωστό με το αντικλείδι που είχε κρατήσει να πάει και να κλέψει το αυτοκίνητο. Τα δύο αδέρφια τον κατάλαβαν και άρχισαν να τον καταδιώκουν με άλλο αμάξι. Μένοντας από βενζίνη ο εγκληματίας σταμάτησε σε ένα βενζινάδικο. Εκεί ο Κώστας και ο Αντώνης προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, εν αγνοία τους ότι ο δράστης έφερε πάνω του δύο όπλα. Ο Βακρινός άδειασε όλες τις σφαίρες πάνω τους, επέστρεψε στο αυτοκίνητο του, πήρε δεύτερο όπλο και έδωσε την χαριστική βολή και στα δύο αδέρφια. Έπειτα εξαφανίστηκε.

 Τον Μάιο του 1996 ο Βακρινός διέπραξε έναν ακόμα φόνο. Το επόμενο του θύμα ήταν ο Σεραφείμ Αγιαννίδης. Ο λόγος; Έπρεπε να τον τιμωρήσει, σύμφωνα με τα λόγια του δολοφόνου, γιατί του είχε χαλάσει ένα προξενιό με μία κοπέλα που ήταν ερωτευμένος. Ο φονιάς χτύπησε το κουδούνι του Σεραφείμ φορώντας μία μαύρη κουκούλα. Το θύμα έλειπε από το σπίτι του και εκείνη την ώρα ήταν μόνο η μητέρα του, η οποία είδε από το ματάκι τον κουκουλοφόρο και ειδοποίησε την αστυνομία.
Ο δράστης δεν έφυγε αλλά κρύφτηκε και περίμενε το θύμα του. Όταν εμφανίστηκε ο Σεραφείμ τον πυροβόλησε μέχρι θανάτου. Από τους πυροβολισμούς δεν γλίτωσαν ούτε οι αστυνομικοί ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε, όπως τραυματίστηκε επίσης σοβαρά και ο πατέρας του θύματος. Το σοβαρό τραύμα που προκάλεσε ο δράστης στον αστυνομικό πείσμωσε την Ελληνική Αστυνομία που ήταν θέμα τιμής η σύλληψη του.

  Ο Βακρινός δεν έμεινε μόνο στις δολοφονίες. Έκλεβε αυτοκίνητα και μηχανάκια. Ενώ το επάγγελμα του ήταν οδηγός ταξί. Η μαρτυρία μίας γυναίκας που είδε τον δράστη να διαφεύγει με ένα ταξί βοήθησε την έρευνα των αστυνομικών. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στις πιάτσες ταξί ρωτώντας τους ταξιτζήδες αν είχαν πάρει μία συγκεκριμένη μέρα και ώρα έναν κοντό και μικροκαμωμένο άντρα. Δεν υπήρχε όμως καμία τέτοια μαρτυρία. Οι έρευνες οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο μέχρι που κάποιος αστυνομικός σκέφτηκε ότι ο καταζητούμενος μπορεί να μην ήταν πελάτης αλλά οδηγός. Ο Δημήτρης Βακρινός ήταν είδη γραμμένος στα κατάστιχα της αστυνομίας για την δολοφονία των δύο αδερφών. Αντικλείδι για το κλεμμένο αυτοκίνητο θα μπορούσε να είχε μόνο ο ιδιοκτήτης, δηλαδή ο Βακρινός. Έτσι συνελήφθη στις 12 Μαΐου του 1997.

  Ο Βακρινός οδηγήθηκε στην ασφάλεια. Στην κατάθεση του ομολόγησε για τις τρείς δολοφονίες και αποκάλυψε και άλλες τρείς. Πρώτο θύμα του ήταν ο συγκάτοικος του γιατί τον είχε αδικήσει όταν του έκλεψε ένα κυνηγετικό όπλο. Επόμενο, μία γυναίκα που τον είχε αποκαλέσει κοντό και το τρίτο του θύμα, ένας συνάδελφος του οδηγός ταξί γιατί δεν τον είχε αφήσει να πάρει κάποιο πελάτη στο ταξί του. Μετά από κάποιους μήνες ο δολοφόνος βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του πριν δικαστεί.   Οι ψυχολόγοι έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο που οφείλονταν στην τραυματική του παιδική ηλικία. Είχε μειωμένη αυτοεκτίμηση γεγονός που τον έκανε να διαπράττει φόνους για ασήμαντους λόγους, επειδή θεωρούσε τον εαυτό του αδικημένο. Το χειρότερο που θα μπορούσε κάποιος να του πει, ήταν ότι είναι κοντός. Αυτό θα ισοδυναμούσε με τον θάνατο του. Ο ίδιος είχε πει εξάλλου σε μία αναπαράσταση ότι την ώρα της δολοφονίας << ψήλωνε>>.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

ΖΩΔΙΑ


ΚΑΙΡΟΣ