25 Φεβρουαρίου, 2014

ΒΕΡΟΙΑ: Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Βέροια 2005. Η Κική είναι ένα όμορφο 20χρονο κορίτσι από την βόρεια Ελλάδα. Εξαφανίζεται εντελώς ξαφνικά χωρίς να δώσει ένα ίχνος ζωής. Η εξαφάνιση της ταράζει την τοπική κοινωνία. Οι γονείς και οι συγγενείς της αφού απευθύνθηκαν στην αστυνομία άρχισαν από μόνοι τους να ερευνούν ότι είχε σχέση με την αγαπημένη τους Κική. Δεν βρίσκουν όμως κανένα ίχνος ζωής.
Τότε αποφασίζουν να απευθυνθούν στην τηλεοπτική εκπομπή <<Φώς στο Τούνελ>> και στην δημοσιογράφο Αγγελική Νικολουλή. Τα τελευταία χρόνια η Κική διατηρούσε δεσμό με έναν 23χρονο άντρα, τον Δάνο. Σύμφωνα με τις περιγραφές όσων τον ήξεραν ήταν ένας όμορφος αλλά πολύ νευρικός άντρας. Αυτό προκάλεσε τις υποψίες της δημοσιογράφου αλλά έγιναν πιο έντονες όταν ο ίδιος απέφευγε να απαντήσει στο κάλεσμα της. Από την αρχή της εξαφάνισης της ο Δάνος ισχυριζόταν άγνοια το που βρίσκεται η φίλη του. Η δημοσιογράφος της εκπομπής μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε να τον πείσει να δώσει μια συνέντευξη. Στην συνέντευξη δήλωσε ότι δεν γνωρίζει που είναι η Κική και εκλιπαρούσε όποιον ήξερε κάτι να το αναφέρει. Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολουλή ισχυρίστηκε ότι εκείνο το βράδυ ήταν μαζί. Πήγαν στο σπίτι του, αυτός αποκοιμήθηκε και όταν ξύπνησε δεν την βρήκε δίπλα του. Υποστήριξε ότι τον εγκατέλειψε για μια καλύτερη ζωή.

Ωστόσο οι κινήσεις του Δάνου και η συμπεριφορά έδειχναν ότι κάτι δεν πάει καλά. Λίγο πολύ ήταν σε όλους εμφανές πόσο μάλιστα στην έμπειρη δημοσιογράφο. Οι υποψίες προς το πρόσωπο του μεγάλωσαν όταν εμφανίστηκε η πρώην κοπέλα του Δάνου. Είπε ότι κατά την διάρκεια της σχέσης τους αυτός είχε μία πολύ επιθετική συμπεριφορά απέναντι της και είχε δεχτεί σωματική βία από τον νεαρό άντρα. Τα λόγια της έκαναν τον Δάνο να θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος. Τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση της νεαρής κοπέλας και με ασταμάτητη πίεση της εκπομπής και της αστυνομίας ο Δάνος ομολογεί ότι αυτός σκότωσε την Κική.

Εκείνο το βράδυ την στραγγάλισε και με την βοήθεια του ξαδέρφου του την έθαψαν στην περιοχή του φράγματος << Ασωμάτων>> του Αλιάκμονα. Η είδηση αυτή συγκλόνισε όλη την Ελληνική κοινή γνώμη. Συνελήφθη και του εξαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με πρόθεση και περιύβριση νεκρού. Στην δίκη του εξήγησε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το έγκλημα του. Ζήταγε επανειλημμένα συγγνώμη από την οικογένεια της. << Ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Ήμασταν μαζί πέντε χρόνια. Κάποιες φορές χωρίζαμε για μια εβδομάδα , ένα μήνα αλλά μετά τα ξανά βρίσκαμε>>. Ήταν τα πρώτα του λόγια στην πρόεδρο του δικαστηρίου. Όσα άτομα ήξεραν τον Δάνο και την Κική μιλούσαν για ένα Δάνο νευρικό που δεν δίσταζε να ασκήσει σωματική βία στην νεαρή κοπέλα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να περνάει κρίσεις το ζευγάρι με πολλούς χωρισμούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Δάνoς ανέφερε στο δικαστήριο:<< Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την Κική και μου ζήτησε να βρεθούμε στο σπίτι μου. Είχαμε χωρίσει δύο εβδομάδες πριν. Συζητούσαμε πολύ ώρα. Εκείνη κοιμήθηκε, εγω έβλεπα τηλεόραση. Κάποια στιγμή άρχισα να ψάχνω το κινητό της. Είδα ερωτικά μηνύματα από έναν άντρα. Την ξύπνησα και αρχίσαμε να τσακωνόμαστε. Την άρπαξα από τον λαιμό και την στραγγάλισα. Δεν θυμάμαι αν φώναξε. Όταν την άφησα κάτω είδα ότι δεν κουνιόταν. Έπιασα τον σφυγμό της και είδα ότι δεν αναπνέει. Τα έχασα και σκέφτηκα να την εξαφανίσω. Την έβαλα στο αμάξι μου και την πήγα σε μία ερημική τοποθεσία. Την άφησα και το επόμενο βράδυ με την βοήθεια ενός ξαδέρφου μου την έθαψα. Αλλού το σώμα της και αλλού τα ρούχα της>>.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης βρήκε ένοχο τον Δαμιανό για την δολοφονία της 20χρονης Κικής. Τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον Απρίλιο του 2005. Μαζί του στο ειδώλιο είχε καθίσει και ο 41 ετών ξάδερφος του δράστη ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με δικαίωμα η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, υπό τον όρο καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 2.000 ευρώ. Μετά από την αποκάλυψη της υποθέσεις που συγκλόνισε το πανελλήνιο, βρέθηκε το προσωπικό ημερολόγιο της άτυχης κοπέλας. Ήταν προφητικά γραμμένο από την ίδια το τραγικό της τέλος ....

<< Κι αν με πλήγωσες, εγώ σε συγχωρώ.... Κι αν εσύ δε μ'αγάπησες, εγώ σ'αγαπώ. Κι αν εσύ με σκότωσες, εγώ ακόμα ΖΩ>>.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

ΖΩΔΙΑ


ΚΑΙΡΟΣ