07 Φεβρουαρίου, 2014

ΑΓΡΙΝΙΟ: ΤΟ ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ

Τον Νοέμβριο του 2006 πέντε κυνηγοί, συγγενείς μεταξύ τους πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες δύο βοσκών. Στης τέσσερις το απόγευμα εκείνου του μοιραίου Σαββάτου πέντε νέοι ετοιμάζονται να πάνε σε περιοχή κοντά στα Λεύκα Αγρινίου όπου κατοικούσαν. Ήταν τα αδέρφια Βασίλης και Χρήστος και τα πρώτα τους ξαδέρφια Λάμπρος, Ηλίας και Αλέξης. Στις 5 και 10 το απόγευμα ο πατέρας του Αλέξη βλέπει το κινητό του να χτυπάει και να τον καλεί ο 17χρονος γιος του. Το σηκώνει και ακούει μόνο την λέξη <<Πατέρα>> και η γραμμή κλείνει. Ο πατέρας ανησυχεί και αποφασίσει να πάει στο σημείο για να τους αναζητήσει. Όταν φτάνει βλέπει δολοφονημένους τους συγγενείς του!! Ο μόνος που λείπει είναι ο γιός του. Τον εντοπίσει 100 μέτρα μακριά. Ήταν ο μόνος που προσπάθησε να φύγει αλλά δεν τα κατάφερε.

Το πενταπλό έγκλημα συγκλονίζει την κλειστεί κοινωνία της περιοχής και παγώνει όλη την Ελλάδα. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα σενάρια. Οι δολοφόνοι έφτασαν στο σημείο να ρίξουν μέχρι και την χαριστική βολή στα θύματα τους. Ίσως να είχαν την ατυχία να βρίσκονται μπροστά σε συναλλαγή συμμοριών. Τελικά η αλήθεια δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Η αστυνομία εξετάζει διάφορους ύποπτους και ανάμεσα σε αυτούς τον 73χρονο Λυσίμαχο και τον 37χρονο γιο του Διονύση, που έχουν κτήματα στην περιοχή που έγιναν οι δολοφονίες. Επίσης ένας κτηνοτρόφος κατέθεσε στις αρχές ότι ο πατέρας και ο γιός ήταν οι τελευταίοι που είδαν τους πέντε κυνηγούς και το πιο σημαντικό ότι οι παρουσία των πέντε στην ιδιοκτησία τους διώχνει το κοπάδι και καταστρέφει το τριφύλλι τους. Τελικά μετά από πιέσεις ομολόγησαν.

<< Μου χάλαγαν τους φράχτες. Τρόμαζαν τα πρόβατα. Άκουσα τον καβγά με τον πατέρα μου και μετά έναν πυροβολισμό. Γύρισα πίσω και πυροβολούσα όποιον ήταν μπροστά μου>> είπε ο 37χρονος. Το κουβάρι ξετυλίχτηκε και αποκαλύφτηκε η αλήθεια για το μοιραίο εκείνο απόγευμα. Στης 4:45 ο Λυσίμαχος και ο Διονύσης μαθαίνουν για την παρουσία πέντε κυνηγών στο σημείο. Πηγαίνουν εκεί αλλά δεν τους εντοπίζουν. Ο γιός φεύγει αλλά ο πατέρας μένει στο σημείο. Ο 37χρονος ακούει φωνές από μακριά και αναγνωρίζει την φωνή του πατέρα του. Γυρνάει γρήγορα πίσω κρατώντας την καραμπίνα του. Μόλις φτάνει εκπυρσοκροτεί ένα από τα όπλα των θυμάτων κατά λάθος. Ο Διονύσης σηκώνει την καραμπίνα και πυροβολεί αδιακρίτως. Οι κυνηγοί πέφτουν στο έδαφος. Ο Ηλίας πρόλαβε να κρυφτεί και πυροβολεί τον Διονύση τραυματίζοντας τον στην κλείδα. Παρ' όλα αυτά ο Διονύσης τον σκοτώνει εν ψυχρώ. Μετά κατευθύνεται στον Αλέξη και του ρίχνει την χαριστική βολή.
Ο 37χρονος πήρε όλη την ευθύνη πάνω του και ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν εν βρασμό ψυχής. << Μακάρι να υπήρχε η θανατική ποινή, δεν θέλω επιείκεια>> είπε. Το δικαστήριο τους τιμώρησε με πέντε φορές ισόβια. Η φρικτή τραγωδία του Αγρινίου δυστυχώς δεν τελείωσε. 

Ένα γραφτό μήνυμα από την μητέρα του Αλέξη έδειξε ότι δεν άντεχε άλλο την απώλεια του παιδιού της. Το μήνυμα έγραφε << Δεν μπορώ άλλο την ζωή μου χωρίς τον μικρό Αλέξη. Θα σας βλέπω μαζί του από ψηλά. Σας ζητάω συγγνώμη>>. Τέσσερα χρόνια μετά το φονικό που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα η μητέρα του μικρού της παρέας ήπιε ένα φιαλίδιο ισχυρού εντομοκτόνου και έφυγε για να συναντήσει τον πολυαγαπημένο της γιό. Η κόρη που διάβασε το μήνυμα της μετά από λίγα λεπτά αποφάσισε να πάει μαζί της. Ήπιε το δεύτερο φιαλίδιο που υπήρχε στο σπίτι. Λίγη ώρα μετά ο μεγαλύτερος γιός της οικογένειας ο 20χρονος Βασίλης επιστρέφει στο σπίτι και βλέπει την μητέρα και την αδερφή του νεκρές. Αμέσως ενημέρωσε τους συγγενείς και την αστυνομία. Η 52χρονη γυναίκα και η 16χρονη κόρη περνούσαν πολύ δύσκολες στιγμές.

Ο παπάς του χωριού μίλησε στην εφημερίδα << espresso>> φανερά συγκινημένος. <<Επί τέσσερα χρόνια πήγαιναν στον τάφο του Αλέξη και του μιλούσαν. Η Κατερίνα έλεγε ότι δεν ήθελε να τον αφήσει μόνο του ουτε μια μέρα. Της έλεγα να φανεί δυνατή για τα άλλα της δύο παιδιά. Δεν άκουγε όμως. Στην ονομαστική εορτή του Αλέξη έμεινε με τις ώρες στο μνήμα γιατί δεν άντεχε μακριά του. Ήθελε να τον φιλήσει και να τον προσέχει. Δυστυχώς ήθελε να τον ακολουθήσει και έβαλε τέλος στην ζωή της για να είναι πάντα μαζί του. Το κορίτσι την ακολούθησε. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους>>.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

ΖΩΔΙΑ


ΚΑΙΡΟΣ