13 Μαΐου, 2014

ΤΑ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ


<<Δεν είμαι νέα νοικοκυρά. Δεν μπορώ να μπερδέψω το αλάτι με το δηλητήριο. Πήγα να κάνω ένα καλό και... Θεέ μου, πως έμπλεξα έτσι!!>>. Αυτά είναι τα λόγια της 56χρονης Μαρίας στους αστυνομικούς. Της γυναίκας που δηλητηρίασε επτά ανθρώπους με τηγανόψωνα, επειδή αρνήθηκαν το προξενιό με τις κόρες της.
Όλα ξεκίνησαν όταν στης 18 Ιανουαρίου 1992, εφτά άτομα στον Πειραιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Ο λόγος ήταν η βαρύτατη τροφική δηλητηρίαση. Όλοι είχαν δοκιμάσει τηγανόψωμα και ψωμί από την ίδια ζύμη που την πρόσφερε ως δώρο η Μαρία σε δύο γειτονικές οικογένειες. Μετά από τις σχετικές έρευνες αποδείχθηκε ότι στην ζύμη μέσα υπήρχε παραθείο που χρησιμοποιούνταν σε γεωργικά φάρμακα και εντομοκτόνα. Έγινε εξέταση και στην ζύμη που είχε η Μαρία σπίτι της και είχε φτιάξει ψωμί για την οικογένεια της. Εκεί δεν υπήρχε ίχνος δηλητήριο. Τα θύματα ήταν ο 60χρονος Θοδωρής, η σύζυγος του και ο 33χρονος γιός τους, Κώστας . Επίσης δηλητηριάστηκαν η 46χρονη Ειρήνη και ο 24χρονος γιός της, Αντώνης . Οι δύο αλλοδαποί που έτυχε να έχουν επισκεφτεί το σπίτι, δοκίμασαν από τα τηγανόψωμα και μεταφέρθηκαν κι αυτοί στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία μετά από έρευνες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μαρία είχε κίνητρο. Ήθελε να παντρέψει τις κόρες της με τον Κώστα και τον Αντώνη. Εκείνοι αρνήθηκαν και έτσι τους δηλητηρίασε για να πάρει την εκδίκηση της. Η Μαρία αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι κάποιος είχε βάλει δηλητήριο στην ζύμη για να εκδικηθεί την οικογένεια της την στιγμή που ήταν στο σούπερ μάρκετ.

<< Η κόρη μου, μου ζήτησε να πάμε στην αγορά. Για να μην χαλάσει το ζυμάρι αναγκάστηκα να το πάω στην οικογενειακή φίλη μας Ελένη και το υπόλοιπο στην Ειρήνη για να φτιάξει κι αυτή ψωμί >>. Κατηγόρησε μάλιστα την γειτόνισσα της η οποία εκείνη την μέρα βρίσκονταν στην Κόρινθο. Η δίκη ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1993 και ο εισαγγελέας δήλωσε ότι << η κατηγορούμενη έκρυβε μεγάλο μίσος στην ψυχή της. Κατάφερε να εξολοθρεύσει δύο οικογένειες, μοιάζει με αθώα αλλά αν αφεθεί ελεύθερη θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο >>. Στις 3 Μαΐου βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου.

Τρείς φορές ισόβια και 25 ακόμα χρόνια κάθειρξη. Η κατηγορούμενη ακούγοντας την απόφαση ξέσπασε σε λυγμούς και φώναζε:<< Είμαι αθώα,
κάντε μου τον ορό της αλήθειας >>. Την επόμενη μέρα οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν την Ελένη στην παθολογική κλινική του Γενικού Κρατικού. Δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Μαρία πήγαινε κάθε μέρα σπίτι της και ήθελε για γαμπρό τον γιό της. Εκείνη είχε απαντήσει ότι είναι μικρός για γάμους. Την συγκεκριμένη μέρα του φονικού, η κατηγορούμενη είχε πάει στο σπίτι της και της έδωσε ζύμη για να φτιάξει τηγανόψωμα. Ο γιός της είχε καλεσμένους δύο φίλους από την Ρωσία. << Στης 4 αρχίσαμε να τρώμε και στης 5 πέσαμε όλοι κάτω σαν κοτόπουλα>>. 

Το 2011 η Μαρία βγήκε από τις φυλακές αφού είχε εκτίσει ποινή 17 χρόνια για τον θάνατο τριών ανθρώπων και την απόπειρα δολοφονίας άλλων τεσσάρων. Έτσι έκλεισε ένα συγκλονιστικό γεγονός που είχε ταράξει όλη την Ελλάδα. Η Μαρία μέχρι και τώρα φωνάζει ότι είναι αθώα. << Δεν έχω κάνει κάτι για να μετανιώσω. Δεν έβαλα εγώ το δηλητήριο στα τηγανόψωμα >>. Αυτές ήταν και οι τελευταίες της κουβέντες...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

ΖΩΔΙΑ


ΚΑΙΡΟΣ