16 Ιανουαρίου, 2016

H ΣΚΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ

Στην περιοχή της Κηφισιάς ζούσε μια αγαπημένη και ήρεμη πενταμελής οικογένεια. Τα χρόνια περνούσαν και οι γονείς της οικογένειας καμάρωναν την εξέλιξη των παιδιών τους. Τα πράγματα όμως αλλάξαν όταν ο γιος τους άρχισε να έχει επιθετικές τάσεις.
  Οι γονείς ανήσυχοι είχαν φτάσει στο σημείο να δεχτούν την γνώμη των ειδικών. Αυτοί το δικαιολογούσαν λόγο της εφηβικής ηλικίας του. Η κατάσταση όμως αντί να καλυτερεύει άρχισε να επιδεινώνεται. Ο γιος υποστήριζε στον πατέρα του ότι ένας γείτονας του μιλούσε συνεχώς στο αυτί και του υπαγόρευε τι θα κάνει... Ότι ένα μεγάλο δάχτυλο με τεράστιο νύχι του έξυνε το μυαλό... Ότι άκουγε παντού φωνές και θορύβους... Ότι κάποιος ήταν μέσα του και του μιλούσε συνεχώς... Συνεχώς μέσα στο αυτί του και δεν τον άφηνε να ηρεμήσει... Το τεράστιο νύχι ήταν συνέχεια πάνω από το κεφάλι του και μετά μέσα στον εγκέφαλο του... Η εισαγωγή του σε κλινική ήταν πλέον επιτακτική.

 Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου με ανεξέλεγκτη επιθετικότητα. Έπρεπε επειγόντως να κλειστεί σε κλινική όπως και έγινε. Μπροστά στα μάτια των γονιών του πέντε άντρες της κλινικής τον έδεσαν και τον πήγαν στο υπόγειο όπου έμεινε για έναν μήνα. Οι γονείς υπέφεραν, δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι ο γιος τους ήταν δεμένος σε ένα υπόγειο. Έπρεπε να το υποστούν για το καλό του παιδιού τους. Δεν άντεξαν όμως για πολύ. Λίγο καιρό αργότερα ο πατέρας του νεαρού ζήτησε με δικιά του ευθύνη να βγάλει τον γιο του από την κλινική. Επέστρεψε σπίτι και από εκείνη την μέρα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της τραγωδίας.

 Τον πρώτο καιρό ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή και τα πράγματα ήταν ήρεμα. Τα χάπια του οι γονείς του τα έβαζαν στα ροφήματα του ή στο φαγητό του για να μην το καταλαβαίνει. Όμως ο νεαρός σταμάτησε να τα παίρνει. Οι γονείς δεν άντεχαν να τον κλείσουν ξανά στο ψυχιατρείο. Τον έβαζαν να δουλεύει σε διάφορες δουλειές γνωστών αλλά έφευγε ή είχε επιθετικές τάσεις προς τους συναδέλφους του. Είχε φθάσει στο σημείο να καπνίζει χασίς και να χτυπάει την μητέρα του. Οι ειδικοί έκριναν αναγκαίο τον εγκλεισμό του στην κλινική. Οι γονείς όμως για άλλη μια φορά διαφώνησαν και τον κράτησαν σπίτι μέχρι που ήρθε η μοιραία μέρα.


Την ημέρα του φόνου ο γιος ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Απειλούσε τον πατέρα του να του δώσει λεφτά για να αγοράσει όπλα. Έφυγε από το σπίτι με την απειλεί ότι όταν θα γύριζε αν δεν είχε πάρει τα λεφτά θα τον σκότωνε. Η κατάσταση φαινόταν ότι είχε φθάσει στο απροχώρητο. Ο Κοσμάς (πατέρας) κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής με την προϋπόθεση να πάρουν με το ζόρι τον γιο του και να τον πάνε στο ψυχιατρείο. Ο διοικητής όμως έλειπε. Ο Κοσμάς επέστρεψε σπίτι του αποφασισμένος για να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την τραγωδία. Μετά από λίγη ώρα επέστρεψε και ο γιος του σε σχετικά ήρεμη κατάσταση. Ο Κοσμάς του πρόσφερε έναν χυμό που μέσα είχε ρίξει ισχυρή δόση υπνωτικού. Το θύμα ήπιε το ρόφημα και μετά από λίγο κοιμήθηκε. Ο πατέρας πήρε ένα τσεκούρι και σκότωσε τον πρωτότοκο γιο του. Στην συνέχεια τον μετέφερε στο εξοχικό της οικογένειας στον Κάλαμο όπου τον πυρπόλησε. Ο παιδοκτόνος την επόμενη μέρα επέστρεψε στο εξοχικό έχοντας μαζί του ένα πριόνι και άρχισε να τεμαχίζει το απανθρακωμένο πτώμα. Οι κινήσεις του ήταν ύποπτες από την πρώτη στιγμή και η αστυνομία είχε υποψίες για τον Κοσμά με αποτέλεσμα την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να τοποθετήσει τα κομμένα μέλη του σώματος του γιου του μέσα σε σακούλες τον έπιασαν επ'αυτοφώρω.

 Στην απολογία του στο δικαστήριο ο παιδοκτόνος ξέσπαγε συνεχώς σε κλάματα. Σε κάποια στιγμή σταμάτησε για να πάρει το χάπι για την καρδιά του, όπου έπασχε. Τα υπόλοιπα παιδιά του, οι φίλοι, οι γνωστοί και οι γείτονες που παραβρέθηκαν στο δικαστήριο τον στήριζαν και τον δικαιολογούσαν. Η γυναίκα του καθ'όλη την διάρκεια


της δίκης ήταν δίπλα του κρατώντας του το χέρι. Το δικαστήριο δεν  καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ισόβια. Του επιβλήθηκε ποινή 15 ετούς κάθειρξης και έξι μηνών.  Ο Κοσμάς είχε δώσει μια υπόσχεση. Όταν βγει από την φυλακή να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν το ίδιο πρόβλημα με τον γιο του. Δεν μπόρεσε όμως να την πραγματοποίηση. Πέθανε στο κελί προδομένος από την καρδιά του λίγο μετά την δίκη.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

ΖΩΔΙΑ


ΚΑΙΡΟΣ