27 Αυγούστου, 2013

ΝΤΟΥΦΤ-ΜΠΑΣΕΝΑΟΥΕΡ: ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Τον Μάρτιο-Απρίλιο του 1969 διαδραματίστηκε η μεγαλύτερη έως τότε υπόθεση στα Ελληνικά εγκληματολογικα χρονικά. Δράστες οι Γερμανοί Ντουφτ και Μπασενάουερ, που διέπραξαν έξι φόνους, για ν' αποκομίσουν συνολικά 130.000 δραχμές. Οι δύο δολοφόνοι είναι τυπικές περιπτώσεις εγκαταλελειμμένων " παιδιών του πολεμου'' με πλούσιο ποινικό παρελθόν και νεοναζιστικές απόψεις.
Έρχονται στην Ελλάδα το 1969 και στις 6 Μαρτίου πραγματοποιούν την πρώτη ένοπλη ληστεία τους σε βενζινάδικο κοντά στην Θήβα, σκοτώνοντας εν ψυχρώ τον 33χρονο υπάλληλο του καταστήματος και τον 22χρονο φαντάρο που έτυχε να βρίσκεται εκεί. Ακόμα τραυματίζουν σοβαρά και έναν υπάλληλο του. Απ'όλα αυτά καταφέρνουν να πάρουν 12.000 δραχμές. Λίγες μέρες αργότερα, στις 13 Μαρτίου, ξαναχτυπούν: ληστεύουν και σκοτώνουν με ρόπαλο μέσα στην βίλα του, στην Βούλα, τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Παντελή Αθηναίο με κέρδος 11.000 δραχμές και 3.000 δολάρια. Ενώ η αστυνομία δείχνει να τα έχει χαμένα προχωρούν στης 22 Μαρτίου σε έναν παράλογο ακόμα και για ληστές φόνο ενός ταξιτζή από τον οποίο αποσπούν 250 δραχμές.

Στις 9 Απριλίου μια νέα ληστεία στην εθνική Αθηνών-Λαμίας, αποσπούν 3.850 δραχμές. Φεύγοντας σκοτώνουν με απάνθρωπο τρόπο τον υπάλληλο, πατέρα 4 παιδιών, που τους παρακαλούσε κλαίγοντας να του χαρίσουν την ζωή για χάρη των παιδιών του. Η εγκληματική δράση τους τερματίζεται δύο μέρες αργότερα, στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου, κοντά στην Κακιά-Σκάλα. Εκεί προσποιούνται ότι χάλασε το αυτοκίνητο τους. Ο οδηγός ενός άλλου αυτοκινήτου σταματά για να τους προσφέρει βοήθεια. Ενώ είναι σκυμμένος πάνω στην μηχανή, αυτοί τον μαχαιρώνουν. Κέρδη: 600 δραχμές και 100 μάρκα.

 Ότι δεν έχει πετύχει μέχρι τώρα η αστυνομία το πετυχαίνει η παρατηρητικότητα ενός πολίτη. Αυτός πονηρεύεται βλέποντας στο Χαϊδάρι ένα σταθμευμένο αμάξι με ίχνη αίματος στο καπό.Ειδοποιεί την αστυνομία, που στήνει καρτέρι και σε λίγο συλλαμβάνει τον Ντουφτ, ο οποίος ανυποψίαστος πήγαινε να παραλάβει το αμάξι. Στην αρχή αρνείται τα πάντα αλλά σε λίγη ώρα " σπάει" και τα αποκαλύπτει όλα καθώς και τον συνένοχό του. Ο τελευταίος συλλαμβάνεται την επόμενη, σε ένα διαμέρισμα στο κολωνάκι.

 Η δίκη των Γερμανών δολοφόνων συγκλονίσει την αθηναϊκή κοινωνία. Η υπεράσπιση προσπαθεί να βρει ελαφρυντικά, κυρίως για τα παιδικά τους δραματικά χρόνια, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η απόφαση είναι γνωστή. Θάνατος και για τους δύο. Λίγους μήνες αργότερα, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για μετατροπή της ποινής σε ισόβια, οι δύο δολοφόνοι θα πέσουν κάτω από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος.

ΠΗΓΗ: ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

ΖΩΔΙΑ


ΚΑΙΡΟΣ