19 Ιουλίου, 2013

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΡΗΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΝΤΑΪΑΝΑ

Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν τους " παπαράτσι", η πρώην πριγκίπισσα της Ουαλίας κι ο φίλος της Ντόντι- αλ- Φαγιέτ σκοτώνονται στις 31 Αυγούστου 1997 σε τροχαίο ατύχημα στο Παρίσι. Σ'ολόκληρο τον κόσμο ξεσπά φρίκη και θρήνος.
Περίπου 2 εκατομμύρια κόσμος παρευρέθηκαν κατά μήκος των δρόμων της Βρετανικής πρωτεύουσας κατά την κηδεία της Νταϊάνας στις 6 Σεπτμβρίου. Τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν τον αποχαιρετισμό σε όλο τον κόσμο. Σ'ολόκληρη την Αγγλία άνθρωποι παρακολουθούσαν κλαίγοντας την τελετή και τη διαδρομή της νεκροφόρας μέσα από τους δρόμους της πρωτεύουσας. Βέβαια η βασίλισσα είχε δώσει εντολή να υψωθεί μεσίστια σημαία στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, τιμή που συνήθως αποδίδεται μόνο στην περίπτωση θανάτου βασιλιά ή άμεσου συγγενή του.

Η τελευταία κατοικία της Νταϊάνα τοποθετήθηκε σε τεχνητή νησίδα στο κτήμα των γονιών της στα βόρεια του Λονδίνου. Το τελευταίο βράδυ της είχε περάσει η Νταϊάνα σε δείπνο μαζί με τον φίλο της. Οι φωτογράφοι καραδοκούσαν έξω από το εστιατόριο και ακολούθησαν αμέσως την θωρακισμένη Μερσεντές της πριγκίπισσας. Ο οδηγός προσπάθησε να απαλλαγεί από τους φωτογράφους. Η δίωξη τερματίστηκε με ταχύτητα 196 χλμ.σε κολόνα από μπετόν μέσα σε υπόγειο τούνελ κοντά στον Σηκουάνα.

 Ο Γάλλος οδηγός, που είχε καταναλώσει οινόπνευμα και βρίσκονταν υπό την επήρεια φαρμάκων και ο αλ- Φαγιέτ σκοτώθηκαν επί τόπου. Η Νταϊάνα πέθανε λίγες ώρες αργότερα σε νοσοκομείο του Παρισιού, ενώ ο σωματοφύλακας διασώθηκε με βαριά τραύματα. Δεν επιβεβαιώθηκαν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες εμπλέκονταν στο συμβάν και δεύτερο αυτοκίνητο.

 Αμέσως μετά το ατύχημα ξεκίνησε δημόσια συζήτηση για τον ρόλο των "παπαράτσι", των σκανδαλοθηρικών φωτορεπόρτερ. Τα ΜΜΕ άσκησαν αυτοκριτική αναζητώντας ξεχωριστές φωτογραφίες από το λαμπερό κόσμο του διεθνούς τζετ-σετ έναντι ανδρών αμοιβών που προκαλούσε κυριολεκτικά αυτό το κυνήγι. Οι " μέικερς" του λαϊκού τύπου, φοβούμενοι την κατακραυγή, δεν τόλμησαν μέχρι στιγμής να δημοσιεύσουν φωτογραφίες που τράβηξαν ρεπόρτερ στον τόπο του δυστυχήματος με τη βαριά τραυματισμένη Νταϊάνα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

ΖΩΔΙΑ


ΚΑΙΡΟΣ