07 Μαρτίου, 2014

ΞΑΝΘΗ: Η ΝΥΧΤΑ ΦΡΙΚΗΣ

Ξάνθη 27 Δεκεμβρίου 2012. Η όμορφη και φιλήσυχη Ξάνθη ζει στον ρυθμό των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. Οί νέοι διασκεδάζουν στα νυχτερινά μαγαζιά της πόλης. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η όμορφη Ζωή. Η 34χρονη κοπέλα ζει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη και πήγε στην Ξάνθη να επισκεφτεί και να περάσει τις μέρες των εορτών μαζί με την οικογένεια της. Το βράδυ της Πέμπτης αποφασίζει να βγει μαζί με την φίλη της για να διασκεδάσουν. Περνούν μία όμορφη νύχτα και γύρω στης 04:30 τα ξημερώματα παίρνουν την απόφαση να επιστρέψουν. Η Ζωή αποχαιρετάει την φίλη της λίγα μέτρα πριν από το σπίτι της και κατευθύνεται προς την πολυκατοικία της. Το περιβάλλον είναι πολύ ήσυχο και δεν μαρτυράει σε καμία περίπτωση το τι θα επακολουθήσει .

Η Ζωή φτάνει στην πόρτα της εισόδου της και βάζει τα κλειδιά για να την ανοίξει. Εκείνη την στιγμή νιώθει το χέρι ενός αγνώστου ανδρός να της κλείνει το στόμα. Την τραβάει λίγο πιο κάτω και την ξυλοκοπάει άγρια. Η άτυχη κοπέλα βρίσκεται πια σε λιπόθυμη κατάσταση. ο άγνωστος άντρας συνεχίζει. Παίρνει ένα αντικείμενο και την κακοποιεί σεξουαλικά προκαλώντας της ακατάσχετη αιμορραγία. Στην συνέχεια από ένα μηχανάκι καταφέρνει και παίρνει βενζίνη και την περιέλουσε. Με τον αναπτήρα του πυρπολεί την 34χρονη ενώ αυτή είναι ακόμα ζωντανή. Εκείνη την στιγμή από τους πόνους η Ζωή θα ανακτήσει τις αισθήσεις της και άρχιζει να τρέχει στην πυλωτή ουρλιάζοντας με όση δύναμη της έχει απομείνει. Προσπαθεί να βγάλει τα ρούχα της για να σωθεί. Ένας γείτονας ακούει την φωνή της και προσπαθεί με έναν κουβά νερό να την σώσει. Την ίδια ώρα ο πατέρας της και ο αδερφός της κατεβαίνουν από το διαμέρισμα τους. Έχουν ακούσει για ένα φλεγόμενο μηχανάκι και προσπαθούν να το σβήσουν. Παίρνουν το λάστιχο και καταφέρνουν να σβήσουν την φωτιά στο δίκυκλο. Δεν γνωρίζουν όμως ότι λίγα μέτρα μακριά υπάρχει μία καμμένη σορός που είναι η αδερφή και η κόρη τους.

Ο πατέρας της γύρισε προς την εξώπορτα και βλέπει τα κλειδιά της κόρης του στην κλειδαριά. Μετά μαζί με τον γιό του βλέπουν την καμμένη σορό που είναι της Ζωής. Χάνουν την γη κάτω από τα πόδια τους. Αμέσως φτάνει η αστυνομία στο σημείο και αρχίζουν οι έρευνες. Όλη η Ξάνθη και η υπόλοιπη Ελλάδα συγκλονίζεται με το γεγονός που έχει συμβεί. Όλοι αναρωτιούνται ποιός διέπραξε αυτό το φρικτό έγκλημα που δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Η φιλήσυχη θρακιώτικη πόλη δεν είναι συνηθισμένη από τέτοιου είδους φρικτά εγκλήματα. Οι έρευνες συνεχίζονται. Η Ζωή δεν είχε κανένα προηγούμενο με κανέναν. Δεν είχε συνάψει σχέση με κανέναν από την Ξάνθη, εξάλλου η μόνιμη κατοικία της ήταν στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα λόγια του αδερφού της και της φίλης της δεν υπήρχε κάτι που την ανησυχούσε ή την προβλημάτιζε αυτόν τον καιρό. Συλλέγονται αποτυπώματα από ολόκληρο τον χώρο και από το σώμα της κοπέλας. Μετά από λίγες μέρες γίνεται γνωστό ότι οι αρχές έχουν συλλάβει ένα βασικό ύποπτο. 

Είναι ο Χρήστος 27 χρονών που διατηρεί μανάβικο στην γειτονιά της Ζωής. Το παρελθόν του Χρήστου δεν είναι καλό. Πριν από ένα χρόνο είχε κατηγορηθεί για επίθεση και απόπειρα βιασμού σε μία φοιτήτρια. Δεν είχε προφυλακιστεί όμως. Μετά από ανακρίσεις ανακοινώνεται από την αστυνομία ότι ο δράστης είναι ο 27χρονος. Αναγκάστηκε να ομολογήσει το φρικτό έγκλημα που είχε διαπράξει όταν ταυτίστηκαν τα αποτυπώματα της μηχανής και ενός αυτοκινήτου στον τόπο του εγκλήματος. Όλοι οι κάτοικοι της Ξάνθης ένιωσαν μία ανακούφιση για την σύλληψη του και ένα μίσος προς το μέρος του. Όταν με την συνοδεία της αστυνομίας ο δράστης πήγε στο μέρος του φονικού για αναπαράσταση, είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου για να τον αποδοκιμάσει.


Στην ομολογία του ο δράστης σόκαρε τους πάντες. Τα λόγια του ήταν τα εξής: << Την Ζωή την ήξερα από παλιά και μου άρεσε. Με ήξερε κι αυτή. Την πέμπτη τα ξημερώματα την είδα τυχαία να γυρίζει σπίτι της. Πήγα κοντά της χωρίς να με καταλάβει και της επιτέθηκα από πίσω την ώρα που έβαζε τα κλειδιά για να ανοίξει την πόρτα της εισόδου της. Παρά την θέληση της κατάφερα και την πήγα στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας και προσπάθησα να την βιάσω. Αναγκάστηκα να την κάψω γιατί με γνώρισε>>. Στην ερώτηση πού του έγινε για πιο λόγο τα έκανε όλα αυτά. Η απάντηση του ήταν << Έτσι μου ήρθε εκείνη την στιγμή κι έτσι έκανα>>. Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καβάλας επέβαλε στον δράστη την ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 25 χρόνια. Η οικογένεια της Ζωής έμεινε ικανοποιημένη με την απόφαση και εξέφρασε την άποψη της ότι αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει ποτέ να βγεί από την φυλακή. Από την μεριά του δράστη ο δικηγόρος του είπε ότι ο 27χρονος έχει μετανιώσει και θα έπρεπε να έχει ελαφρυντικά στην ποινή του. Κάτι το οποίο βέβαια δεν έγινε δεκτό. Έτσι τελείωσε αυτή η φρικτή ιστορία στην πόλη της Ξάνθης. Δεν τελείωσε όμως για την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους της Ζωής που θα την θυμούνται για πάντα. Υπάρχουν και κάποια ερωτήματα αναπάντητα. Ο 27χρονος ένα χρόνο πριν είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού. Δεν προφυλακίστηκε όμως. Γιατί; Έπρεπε να φτάσει σε έγκλημα η επόμενη του πράξη; Σώθηκε η φοιτήτρια αλλά αν είχε τιμωρηθεί ο δράστης θα είχε σωθεί και η Ζωή....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

ΖΩΔΙΑ


ΚΑΙΡΟΣ